Naturterapi er et af det 21. århundredes mest lovende sundhedsfaglige udviklingsområder!


Effektivt, transformerende og meningsfuldt - fordi du selv er natur! 

Naturterapi


Naturterapi, som det udmøntes i Natur og Eksistens, dækker både over en intuitiv terapiform, som er lige så gammel som menneskeheden selv, og et veldokumenteret moderne sundhedsvidenskabeligt område (se links til forskningsartikler m.m. på hjemmesiden her).


Jeg har arbejdet med mennesker i mere end 25 år, som naturterapeut, socialpædagog, leder, underviser og coach. Her har jeg arbejdet med menneskets skyggesider, traumer, udfordringer, biologi, potentialer, faglighed, visioner og ønsker for livet – i alle mulige afskygninger.


I terapien bruger vi naturen, dialogen og en række teknikker til, at åbne op for det der gemmer sig indeni. Der er tale om observation af kropssprog, dialog og spørgeteknikker, krops- og sanseøvelser, såvel som arbejdet med naturbaseret fænomenologi, narrativer og symbolisme. Vi tager kontakt, belyser og bearbejder. Som klient skal du derfor være indstillet på at være åben og turde at være sårbar og nysgerrig på det der dukker op. Jeg sikrer til gengæld en tryg og sikker ramme, hvor du føler dig favnet.


Eksempler på fokusområder som jeg arbejder med:


Traumer - Stress -  Angst - Depression - Sorg - Familiedynamik - Parforhold - Relationer - kommunikation - Tilgivelse - Livskurs - Potentiale - Målsætninger - Arbejdsliv - Ledelse - Eksistens - Tro og spiritualitet


"Natur og Eksistens samt Mark får min varmeste anbefaling. Den 5 timers dejlige session i naturen gav mig meget mere end forventet. Jeg blev klogere på mig selv, kom ned i gear og smeltede for en stund sammen med naturen omkring mig.

Det største jeg fik med fra dagen var et guidet kig indad. Dette gav mig en dybere indsigt i en adfærd, jeg har, men som jeg har haft svært ved at forstå, gøre op med og ændre. Jeg står nu med en viden om min adfærd, grunden og en forståelse for den, som gør det lettere for mig at arbejde videre med mig selv og hen hvor jeg ønsker at være. Det er en stor gave.

En meget behagelig og hjertevarm oplevelse. Jeg bruger allerede noget af alt det jeg føler jeg fik med fra dagen i, og som en del af naturen. Jeg glæder mig meget til vi ses igen"

TAK

Betina JuulJeg tilbyder naturterapeutiske sessioner for individer, par og grupperEnkeltstående sessioner


Kontakt - en 2 timers session

Denne session bruges ofte som en start, hvis man er nysgerrig på hvad naturterapi er, samt hvad der rumsterer indeni som kalder på at blive kontaktet. Dermed bookes den ofte som start på et forløb, men kan også stå alene, eller blot bookes efter behov som et fleksibelt terapeutisk udviklingsforløb.


Himmel og Jord – en 5 timers session

Her skabes der et godt udgangspunkt for at få belyst din indre natur, din bagage, de indbyrdes påvirkende faktorer i dit liv, dine styrker og passioner, og for at sætte en kurs mod positive forandringer. Denne session kan bruges som opstart til et forløb, men kan også fint stå alene som et kardinalpunkt, eller blot bookes efter behov som et fleksibelt terapeutisk udviklingsforløb.Samklang – en 24 timers session

For dig der virkelig vil besøge de yderste kroge af den indre natur, i et tæt samspil med den ydre natur; og igennem denne intense oplevelse, at skabe et anker for forandring. Denne session er med forplejning og overnatning i telt, bivuak eller hytte (kan medføre øget omkostning) alt efter behov/aftale. Sessionen kan også fint kombineres med et forløb.


Forløb


Åen – 5 x 2 timers sessioner

Her sikrer du dig selv muligheden for at komme i dybden over tid, samt at fastholde fokus og motivation i en ønsket udviklingsproces. Forløbet er tiltænkt til at gennemføres inden for en periode på 5 måneder.


Årstiderne - 4 x 5 timers sessioner

Her lægges der en 5-timers session i hvert et kvartal – hver en årstid. Fokus er naturligvis på det der rører sig i din indre natur, men her har vi samtidigt også muligheden for at arbejde fænomenologisk med disse emner i samklang med årstidernes cyklus. Dette giver en ganske særlig oplevelse af forbundethed med den ydre natur, indsigt i eget udviklingspotentiale og mulighed for at fastholde udvikling og forandringsprocesser.
Praktisk
Det kræver ingen særlig erfaring i friluftsliv og du vil forinden opstart, få råd og anbefalinger til hvad du skal medbringe.

"Hvordan ved jeg om det er noget for mig?"Interesse og spørgsmål

Du velkommen til at skrive eller ringe, for yderligere information. Her kan du spørge ind til naturterapien og vi kan se på hvorledes den kan matche med dit behov. Jeg har tavshedspligt og du kan trygt henvende dig med hvad end du har på hjerte.


De bedste hilsner
Mark Russell, indehaver Natur og Eksistens

Her kan du læse om kvalitetsikring  

i Green Care arbejde

Registrerede naturterapeuter