Mark Russell


Naturen har altid været en stor del af mit liv. Jeg er født i Himmerland og er vokset op på den nordvestlige del af Limfjordsøen Mors. Her fik på et tidligt tidspunkt i min barndom lov til at bevæge mig rundt i naturen på egen hånd. Jeg plejer at sige: "Min barndoms legeplads var en hel verden af skov, mark, fjord, eng og mose, og jeg var dens naturlige indfødte". Denne frihed udnyttede jeg til fulde og min barndom var derfor i lige så høj grad præget af intime naturoplevelser, som af sociale og uddannelsesmæssige aktiviteter. Jeg kunne være væk i timevis mens jeg fulgte vandets løb i de små bække, observerede dyr og insekter, legede på skrænter, udforskede skove og samlede sten på fjordens strande. Jeg oplevede en dyb samhørighed med denne underfulde natur – en samhørighed som jeg føler lige så stærk den dag i dag. Min opvækst var også præget af mange forskellige kulturelle, æstetiske og religiøse oplevelser, som alle var med til at gøre mig nysgerrig på eksistensens dybder.Som voksen har alle disse elementer fulgt mig, både i mit privatliv og i mit professionelle virke. Allerede som 18-årig holdt jeg mit første foredrag på en aftenskole, hvor emnet var ”Filosofisk og Praktisk Daoisme”, og begyndte få år efter at undrvise i qigong. I Daoismen fandt jeg en filosofi som beskæftigede sig med den indre og ydre natur, på en smuk, mystisk, men også håndgribelig og sanselig måde. Samtidigt studerede jeg Ayurveda, hvilket komplementerer den kinesiske helhedsorienterede filosofi på smukkeste vis. Men jeg var endnu ikke færdig med min opdagelsesrejse i den indre og ydre natur, hvorfor jeg i en årrække var praktiserende Buddhist, deltog i ceremonier med Navajo-indianere langt oppe i bjergene i Arizona, kæmpede i Mixed Martial Arts og meget andet. Alle disse oplevelser har været en lang rejse hen mod, at kunne skabe mening og balance mellem det jeg oplever som naturgivent, og så det eksistentielle - det at være i og interagere med det naturgivne. Sagt med andre ord: At skabe et liv og et virke der er både krop, sind og ånd. 


Mit professionelle liv har centreret sig om arbejdet med sårbare medmennesker, såvel som udforskning og udvikling af potentiale hos professsionelle og organisationer. Jeg er oprindeligt uddannet socialpædagog og har senere bl.a. uddannet mig som naturterapeut, systemisk coach og inden for ledelse, herunder som projektleder.


Min passion, nysgerrighed, erfaring og drivkraft har taget mig rundt i et stort væld af forskellige opgaver. Meget kort fortalt har man igennem tiden kunne møde mig på gaden i arbejdet med exitforløb for rockere og bandemedlemmer, på døgninstitutioner i arbejdet med massivt udfordrede unge og voksne, i en vagtuniform, som freelance underviser, socialfaglig konsulent med fokus på at opbygge partnerskaber med offentlige instanser, som bestyrelsesformand og i rollen som leder med titlerne afdelingsleder, forstander og chef i en større dansk fond. 


Indehaver af Natur og Eksistens

I 2021 oprettede jeg så virksomheden Natur og Eksistens, hvilket har givet mig muligheden for at anvende alle mine erfaringer, uddannelser og passioner til at skabe værdi for individer og organisationer. Jeg er særdeles passioneret omkring mit arbejde og altid nysgerrig på hvad behovet er; og hvordan det natureksistentialistiske afsæt kan forøge viden og motivation til at frisætte det udviklende potentiale hos klienten/organisationen. Ligeledes er jeg naturligvis optaget af helte tiden at tilegne mig ny viden, nye perspektiver og inspiration. Jeg sætter stor pris på alle former for netværksarbejde, hvad enten det er som sporadiske kaffemøder eller mere strukturerede møderækker. Så kontakt mig gerne hvis du tænker at vi kunne dele perspektiver, erfaring og inspiration - der er alt at vinde og intet at miste :-) 


Tak fordi du besøgte hjemmesiden - god dag :-)


/ Mark